Vandaag zijn wij geopend tot 19:30 uur

De documentaire serie Wi Kondre is op 18 november 2018 officieel gepresenteerd aan het publiek. De docuserie is een initiatief van Kevin Headley, voorzitter van stichting Skrifi, die twee jaar geleden samen met Ann Hermelijn en andere bestuursleden van zijn stichting aan het voortraject begon. De serie bestaat uit vijf delen die gaan over het cultureel erfgoed van Suriname: Sranantongo, kinderspelen van vroeger, kinderliederen van vroeger, producten die in de slavernijperiode zijn verbouwd en nog steeds in Suriname te vinden zijn en de gerechten van Suriname.

Wi Kondre is tot stand gekomen als onderdeel van de samenwerking met het Nationaal Archief Suriname, Nationaal Archief Nederland en het Instituut voor Beeld en Geluid. In deze serie wordt het cultureel erfgoed van Suriname op een interessante en laagdrempelige manier gepresenteerd door de personen die aan dit projekt hebben meegewerkt.
Kevin Headley heeft tijdens de presentatie aangegeven dat hij de geschiedenis van Suriname op interessante wijze toegankelijk wilt maken voor jongeren. Eerder heeft hij ook gewerkt aan de uitgave van het audioboek ‘Wij Slaven van Suriname’.
Tijdens de tentoonstelling ‘Samen staan we sterk’ van het NAS, is de docuserie ook vertoond aan de voj- en vos-scholieren. Binnenkort zal de serie te zien zijn op de youtube pagina van het NAS.

wi kondre 2  wi kondre 1