Vandaag zijn wij geopend tot 14:30 uur

Het NAS heeft op 3 augustus, 06 en 20 september 2022 als vakantieactiviteit de “Workshop Stamboomonderzoek voor jongeren” georganiseerd.
Op de eerste dag hebben Akaash Jhinkoe en Georgetine Nremoredjo een presentatie gehouden voor de participanten over de aanwezige relevante bronnen bij het NAS en ook op internet. Verder werden enkele tips gegeven hoe interviews voorbereid en afgenomen moeten worden. Voor het onderzoeken naar je familiegeschiedenis is het niet uitgesloten dat er interviews moeten worden afgenomen. Op de tweede dag werden de deelnemers aan het werk gezet in de Studiezaal, waar zij direct aan de slag konden met hun onderzoek. Zo hebben de deelnemers onder andere gebruik gemaakt van de Volkstelling 1921, het Archief van de Agent- Generaal voor de Immigratie, de geboorte-, overlijdens-, en huwelijksakten en de Immigratie registers. De jongeren hebben op deze dag informatie kunnen achterhalen over hun voorouders en velen waren ook ontroerd om over hen te lezen.
Afgelopen dinsdag konden de participanten hun voorlopig resultaat presenteren in de vergaderzaal van het NAS. Het resultaat was heel verrassend voor de jongeren zelf en ook voor hun familie. In ieder geval was deze workshop een eye opener voor hen voor wat betreft de aanwezige bronnen (fysiek bij het NAS en online) en de informatie die zij hebben kunnen achterhalen over hun familiegeschiedenis. De workshop wordt afgesloten met een bezoek aan een plantage in het district Commewijne.

Stamboom jongeren  Stamboom jongeren 1