Gesloten

In verband met de Internationale archievenweek (#IAW2024) organiseerden wij op 11 juni 2024 een informatiesessie gekoppeld aan het thema van de IAW. De sprekers waren Anushka Sonai, president van Creative Tech Hub Caribbean en dhr. Prewien Ramadhin, waarnemend directeur E-GOV. De titel van deze sessie was: “Digital Technology: Challenges and Opportunities”. De sessie vond plaats in een zaal vol geïnteresseerde toehoorders, die vol verwachting waren over wat deze twee experts te vertellen hadden.

Anushka Sonai begon haar presentatie met het delen van haar ervaringen als digitaal ondernemer. Ze sprak over de uitdagingen die ze heeft overwonnen, de successen die ze heeft behaald en de lessen die ze heeft geleerd tijdens haar reis. Enkele kernbegrippen die tijdens haar presentatie aan de orde kwamen waren AI, benchmarking etc.

Interessant was de benadering van dhr, Ramadhin. Hij deed in feite een SWOT-analyse van de rol van digitale technologie binnen de overheid. Hij benadrukte het belang van digitalisering in de publieke sector en de voordelen die dit kan bieden, zoals efficiëntieverbetering, kostenbesparing en betere dienstverlening aan burgers. Hij deelde interessante casestudy's en voorbeelden van succesvolle e-gov projecten.

De presentaties werden afgesloten met een interactieve vraag-en-antwoordsessie, waarbij het publiek de kans kreeg om vragen te stellen en in gesprek te gaan met de sprekers. De aanwezigen waren zeer enthousiast en geïnspireerd door de presentatie van Anushka Sonai en dhr. Prewien Ramadhin.

Digital technology 1  Digital technology 2  Digital technology 3