Gesloten

Als afsluiting van de Internationale Archievenweek hebben wij op vrijdag 14 juni 2024 samen met de historicus Karwan Fatah – Black een boekpresentatie georganiseerd. De boekpresentatie "Ooggetuigen van de Nederlandse Slavernij: Van de overtocht tot opstand" trok een geïnteresseerd en divers publiek. Mensen van verschillende leeftijden en achtergronden waren aanwezig om meer te leren over dit belangrijke onderwerp. Het Nationaal Archief Suriname en de heer Karwan Fatah Black slaagden erin om een breed scala aan mensen aan te spreken, van studenten tot academici en andere geïnteresseerden.

Het publiek was actief betrokken bij de boekpresentatie en stelde verschillende vragen aan de auteur. Er ontstonden boeiende discussies en uitwisselingen van informatie, waardoor het evenement niet alleen informatief, maar ook interactief en stimulerend was. De ex-minister van Binnenlandse Zaken, dhr Maurits Hassankhan maakte gebruik van deze gelegenheid om zijn perspectief te delen met het publiek.

Het feit dat de boekpresentatie plaatsvond als onderdeel van de Internationale Archievenweek 2024 gaf het evenement nog meer gewicht, namelijk het belang van behoud van archieven, het delen van historische kennis vooral over onderwerpen zoals slavernij die vaak vergeten of verdoezeld worden.

De boekpresentatie was een geslaagd evenement waarbij het publiek geïnformeerd, geïnspireerd en betrokken werd. Het toonde aan hoe het delen van historische verhalen en het openstellen van archieven een krachtig instrument kunnen zijn om bewustwording en begrip te creëren over ons verleden en de impact daarvan op onze hedendaagse samenleving.

Karwan Black 4  Karwan Black 2  Karwan Black 1