Vandaag zijn wij geopend tot 14:30 uur

Op dinsdag 16 mei 2023 hield Ronald Snijders een presentatie bij het Nationaal Archief Suriname (NAS) in verband met de 100ste verjaardag van Richenel Edgar Snijders (12 mei 1923-19 januari 1990), meer bekend als Eddy Snijders. Ronald presenteerde zijn boek ‘De man met de piccolo’, een biografie over zijn vader.

Na een korte introductie over Eddy en Ronald Snijders, gedaan door Rosita Leeflang, kwam Ronald aan het woord. Met volle aandacht luisterde het publiek naar de interessante verhalen, die Ronald vertelde over zijn vader. Ronald kende zijn vader als een humoristische man, die een passie had voor muziek.
Eddy Snijders was een Surinaamse componist, dirigent en muziekpedagoog. Hij speelde fluit, klarinet en kornet. Indrukwekkend was de manier hoe hij componeerde. Volgens Ronald zat zijn vader met papier en schreef gewoon muziek. Zo componeerde hij stukken van verschillende orkesten en zelfs van een balletopvoering. Verder was Eddy samen met zijn broer Frank lid van het Militaire Kapel. Ook begeleidde hij de bekende Latin band ‘Sonora Paramarera’. Als docent bij de Volksmuziekschool was Eddy zeer geduldig met zijn studenten en gaf met alle plezier les. De multi-talented Eddy Snijders hield van muziek. Bijzonder was dat hij het karakter van de Surinaams volksmuziek niet uit het oog verloor.
Ronald liet ook historische muziekfragmenten van zijn vader zien. Het publiek genoot ervan en keek met veel bewondering naar het beeldmateriaal over Eddy. Ronald is van plan om met al het verzamelde beeldmateriaal van zijn vader een documentaire te maken.

Ronald Snijders  Ronald Snijders 1  Ronald Snijders 3