Vandaag zijn wij geopend tot 14:30 uur

De sectie Educatie en Voorlichting is belast met outreach activiteiten van het NAS. Hieronder vallen rondleidingen, lezingen, tentoonstellingen. De rondleidingen zijn gericht op de kennismaking met de organisatie, de archieven en collectie.

De rondleidingen zijn voor groepen studenten, vrijwilligers, belangengroepen docenten e.a.

Bij rondleidingen wordt de presentatie aangepast aan de specifieke wensen van de aanvrager en het niveau van de bezoekers. Het is daarom raadzaam om van tevoren door te geven met welk doel het NAS bezocht wordt en wat de verwachtingen zijn.

Een rondleiding duurt ruim anderhalf uur en is kosteloos. Voor meer informatie over de rondleidingen kan men contact opnemen op het telefoonnummer 430035 toestel 119

Bezoek participanten Global conference on Slavery, Indentured Labour, Migration and their impact in present societies

Op donderdag 8 juni bezochten de participanten van de 'Global conference on Slavery, Indentured Labour, Migration and their impact in present societies' het NAS. Behalve de expositie 'Contractarbeid en Migratie' hebben zij ook diverse afdelingen van het NAS bezocht. Het geheel werd opgeluisterd met het optreden van de dansgroep Sekar Putri o.l.v. Indonesian Art & Culture Scholarship Alumni (IACS).
De gasten waren onder de indruk van het werk dat het NAS tot nog toe heeft verricht om het documentair erfgoed van het land te preserveren en beschikbaar te stellen.

conferentie slavery  conferentie slavery 2  conferentie slavery 4

 

Richtlijnen voor rondleidingen bij scholen:

    • De datum en tijdstip van het bezoek wordt in overleg met de docent( en ) en het NAS bepaald.
    • Om het doel van het bezoek aan het NAS zo effectief mogelijk te maken, vragen wij u om aan te geven of er een specifiek opdracht is verbonden voor de studenten.
    • Van te voren aangeven uit hoeveel personen/studenten de groep bestaat.
    • Het is aanbevolen om tenminste 10 minuten voor de afgesproken tijd aanwezig te zijn. 

 DSC 0131 rondleiding 2 rondleiding 3