Vandaag zijn wij geopend tot 14:30 uur

Onderstaande audiofragmenten zijn deel van de tentoonstelling Famiri Familie. Surinaams-Amsterdamse verhalen vanaf 1611.

campagnebeeld 2

Beluister de introductie over de tentoonstelling Famiri Familie. Surinaams-Amsterdamse verhalen vanaf 1611 in het Sranantongo, door Nancy Lodik:


Muzikaal duo Josh & Robs lieten zich inspireren door de verhalen van de tentoonstelling Famiri Familie. Luister hun nummer (Joshua Sabajo en Robbie Wallin wonen in Nederland):


Beluister het verhaal van Uquerika en de familie Nassy in het Sranantongo, door Nancy Lodik:


Hoe is het om nazaat te zijn van de familie Nassy? Luister naar Jörgen Raymann (consultant bij Lenard and Lenard, voormalig tv- en radiomaker en cabaretier, woont in Nederland):


Beluister het verhaal van de familie Sipi in het Sranantongo, door Nancy Lodik:


Wat voor vrouw zou Flora geweest zijn? Luister naar Aspha Bijnaar (Directeur Stichting Musea Bekennen Kleur, woont in Nederland):


Beluister het verhaal van de familie Charles in het Sranantongo, door Nancy Lodik:


Hoe leven de brieven van Gideon voort? Luister naar Zulile Blinker (Spoken Word Performer en Creative Director, woont in Suriname):


Beluister het verhaal van de familie Frijmersum in het Sranantongo, door Nancy Lodik:


Wat was het doel van de wereldtentoonstelling in 1883? Luister naar Frits Frijmersum (vader van Goziëm, woont in Suriname):


Beluister het verhaal van de familie Trowidjojo in het Sranantongo, door Nancy Lodik:


Wat is het meest waardevolle dat voorouders nalaten? Luister naar Stefanie Parisius-Sewotaroeno (dichter, woont in Suriname):


Beluister het verhaal van de familie Madimin in het Sranantongo, door Nancy Lodik:


Welke reis legde Simba af? Luister naar achterkleinzoon Dimitri Madimin (Multimediakunstenaar, woont in Amsterdam):


Beluister het verhaal van de familie Madretsma in het Sranantongo, door Nancy Lodik:


Hoe is het om de achternaam Madretsma te hebben? Luister naar Lisa Madretsma (dochter van Rosanna, woont in Nederland):Lees meer over de tentoonstelling: "Famiri Familie. Surinaams-Amsterdamse verhalen vanaf 1611".

@ Stadsarchief Amsterdam en Nationaal Archief Suriname